Yaşam

Anadolu Kadını

Kadın eştir; sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir.

Anadolu Kadını
30-06-2024 21:36

Orhan Kartal- Fotoğrafçı

 Anadolu Kadını

Kadın eştir; sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir.

Kadın kardeştir, evlattır; sevgi ve masumiyet taşır.

Kadının birey olarak, eş olarak ve sosyal hayatın farklı alanlarında etki göstererek yerine getirdiği sorumluluk ve görevlerinin tamamı birbirinden daha önemli, saygın ve değerlidir.

Bu nedenledir ki gerek inancımız gerekse toplumsal değerlerimiz, kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır.

Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini sağlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettikleri yerlere gelebilmeleri büyük önem taşımaktadır.

Kurtuluş Savaşında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır.

Günümüzde ise kadınlarımız; eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiş, nice başarılar elde etmeye devam etmektedir.

Kadraj Dergisi’nin bu özel sayısında arşivimde yer alan kadın fotoğrafları ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamayı kendimize borç bildik.


Editor : Kadraj Dergisi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER